Om förebildsjakten

Förebildsjakten är en årlig kampanj där vi visar upp positiva exempel på lokala förebilder och berättar deras stories om hur de valt att påverka sitt eget liv eller samhället i en positiv riktning. För människor gör som andra gör. Om vi då vill ha ett mer konstruktivt och positivt samhälle behöver vi helt enkelt bli fler och visa upp fler som gör just en positiv påverkan i sitt eget liv såväl som samhället. För ju fler vi blir och ser som gör något positivt. Ju fler finns det ju att ta efter. Och någon måste börja.It´s just that simple.

Förebildsjakten 2020 i siffror

Under Förebildsjakten 2020 valdes 15 finalister ut bland de nomineringar som inkom. Dessa delades in i tre olika kategorier, med fem förebilder i varje. Varje förebild fick spela in ett personligt porträtt på cirka 2 minuter, och totalt exponerades allas filmer över 30 000 gånger. Om du inte redan har sett porträtten kan du kolla in dem på Förebildarnas IGTV. Kampanjen rullade även på Göteborgs spårvagnar under 7 veckor i januari-februari 2021. Under denna period var antalet påstigningar 2 800 000 med 930.000 personer sålda biljetter i spårvagnstrafiken vilket innebär möjlig exponering för kampanjens budskap. 

Spårvagnskampanjen

I samarbete med Wallstreet Media är Förebildsjakten inte bara digital utan kommer även att synas på Göteborgs spårvagnar senare i höst. Detta gör det möjligt för våra förebilder att exponeras för ännu fler människor, som även de kan välja att bli framtidens förebilder. För det är tillsammans vi skapar ett samhälle med ansvarsfulla och starka individer, fulla av framtidstro och hopp.

Var med och sprid våra förebilder

För att sprida, lyfta och bli fler förebilder behöver vi Er. För en film, ett budskap eller en story är ingenting om ingen lyssnar och ser. Så när vi släpper årets porträtt önskar vi att ni går in och delar, likear och ger kärlek till alla våra förebilder. Deras filmer kommer att finnas samlade på vår IGTV på Instagram och som videoklipp på vår facebook. Så välj ett av dessa forum eller varför inte ta bägge. Tagga vänner du tycker borde ta del av förebildernas story eller som du tycker gör något lika nice. 

Tävlingsmomentet

Förebildsjakten innehåller ett litet tävlingsmoment, där en jury väljer ut Årets Förebild i varje kategori. Detta arbete är minst sagt en utmaning eftersom alla nominerade alltid är så otroligt grymma! Lite längre fram kommer vi här att presentera den jury som får den otroligt svåra uppgiften att välja ut Årets Förebild.

Tidigare NOMINERADE & UTSEDDA